Ulei esential bio de menta (mentha arvensis), 10 ml

Ulei esential bio de menta (mentha arvensis), 10 ml

Recomandat în tratamentul tenului gras, congestionat şi în tratamentele anticelulitice. Fortifică mecanismele imunitare ale pielii, vitalizează şi tonifică pielea, stimulează schimburile de substanţe la nivel celular. Antimigrenos.

Pret:14 lei

Adauga in cos
Ingrediente

Ulei esenţial de mentă (mentha arvensis) organic

produs bio

Menta este un gen de aproximativ 25-30 specii de plante din familia Lamiaceae, distribuit pe mai toate continentele, există şi o serie de hibrizi.

Menta este o plantă erbacee, rezistentă, care se răspândeşte repede şi nu este pretenţioasă privind solul. Mentha Arvensis este nativă în Asia centrală şi de vest şi în zonele temperate ale Europei. Creşte până la 60 cm, are flori albe sau roz.

Ca plantă cultivată în scopuri medicinale a fost cunoscută târziu, în secolul XVIII în Anglia, când s-au obţinut primele loturi de ulei volatil, fiind trecută în farmacopeea engleză. Japonezii o cunosc şi o cultivă cu mai multe sute de ani în urmă, specia Arvensis, cărui I se mai spune menta japoneză.

Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiţi compuşi naturali pot prezenta risc alergic: limonen

Metoda de obţinere: prin distilarea cu vapori de apă din frunzele şi vârfurile înflorite ale plantei

Zona geografică de provenienţă: India

Prezentare: lichid clar uşor gălbui, vâscozitate redusă

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: pură, înviorătoare, pătrunzătoare

Componenţi principali: mentol, menthone, a-pinen, felandren, limonen, cadinen, cineol, aldehida acetica si izovalerianica, alcooli amilic şi izoamilic, timol, carvacrol, alcooli sescviterpenici

 

Proprietăţi

  • antiseptic general
  • antiinflamator, astringent
  • cefalic
  • descongestionant
  • febrifug
  • stimulent al sistemului nervos
  • sudorific
  • vasoconstrictor
  • tonic general
  • deodorant şi cicatrizant extern
  • antiviral (herpes)
  • regulator şi sedativ al tulburărilor neurovegetative

Recomandări

  • piele grasă, încărcată
  • stimularea circulaţiei sanguine
  • astm, bronşită, probleme respiratorii
  • cefalee, migrene
  • calmarea mâncărimilor şi iritaţiilor pielii
  • transipraţie excesivă
  • calmarea durerilor reumatice
  • dureri musculare
  • inflamaţii

 

Utilizare in cosmetica

folosire in cosmetica

  • dozaj uzual recomandat în compoziţii cosmetice 0,5-2%
  • ca ingredient pentru unguente cu efecte calmante locale asupra mâncărimilor, având şi o acţiune antiinflamatorie, utilă în eczemele alergice, urticarie
  • ca ingredient în măştile de ten pentru stimularea circulaţiei sanguine
  • ca ingredient în paste de dinţi
  • ca ingredient în cremele şi unguente de tratare a iritaţiilor cutanate, pentru calmare şi răcorire
  • pentru edeme prin cataplasme locale care ajută la ameliorarea umflăturilor şi a inflamaţiilor, câteva picături

 

aromaterapie

folosire in cosmetica

  • ca ingredient în unguente pentru calmarea durerilor de cap sau masarea cefei şi zonei umerilor
  • comprese pentru dureri de cap, 3 picături de ulei esenţial de mentă cu o lingură de alcool, iar cu preparatul rezultat se pun comprese pe tâmple şi frunte, care se acoperă cu un prosop pentru a preveni evaporarea
  • comprese reci cu câteva picături de ulei esenţial pentru membre inflamate, calmarea mâncărimilor, urticarii
  • în vaporizatoare şi candele pentru purificarea şi împrospătarea aerului, pentru a asigura o ambianţă prielnică persoanelor afectate de tulburări neurovegetative

 

pastrarea ingredientelor cosmetice

Păstrare:

  • închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă:

  • non-toxic, posibil iritant, posibil sensibilizant
  • nu este recomandat în sarcină şi alăptare
  • nu este recomandat la copiii mici
  • nu este recomandat concomitent cu un tratament homeopatic
  • posibil alergizant, recomandăm efectuarea testului înainte de utilizare
  • nu lăsaţi la îndemâna copiilor
  • uz extern!

Recomanda produsul Trimite pe yahoo