Ulei de susan bio, virgin, 100 ml

Ulei de susan bio, virgin, 100 ml

Întârzie procesul de îmbătrănire a pielii şi protejează împotriva agresiunilor externe. Îmbunătăţeşte hidratarea şi previne acumularea de grăsimi. Ayurveda recunoaşte şi utilizează la scară largă uleiul de susan pentru o serie de tratamente corporale.

Pret:15 lei

Adauga in cos

 

Ingrediente

 

Ulei de susan (sesamum indicum oil) organic

produs biovirgin

Susanul este o plantă erbacee care creşte în înălţime aproximativ 50-100 cm, are frunzele lungi şi florile variază în culoare de la violet la alb. În capătul florilor se găsesc seminţele de susan, care conţin 50-60% ulei de calitate superioară.Uleiul din seminţe de susan presat la rece şi nerafinat este o sursă excelentă de antioxidanţi, de acizi graşi mono-nesaturaţi şi poli-nesaturaţi, acizi graşi esenţiali, complex de vitamine şi glicoproteine care sunt componente importante ale stratului cornos.

Metoda de obţinere: prin presare la rece şi filtrare

Zona geografică de provenienţă: India

Prezentare: lichid de culoare galben-aurie, vâscozitate medie, miros caracteristic

Componenţi principali: acizi graşi mono-nesaturaţi şi poli-nesaturaţi, aminoacizi, lecitină şi microelemente, vitamina E şi complexul B, sesamin, sesamolin


Proprietăţi

  • emolient excelent
  • destresant, calmant
  • antireumatic
  • previne acumularea de grăsimi pe piele
  • restructurează şi hidrateză pielea
  • condiţionator al pielii şi părului
  • întârzie procesul de îmbătrânire a pielii
  • ecranare solară, prevenind efectele nocive ale expunerii îndelungate sau improprii la soare
  • uşor afrodisiac

Recomandări

  • întreţinerea pielii de orice tip în special pentru ten gras şi mixt
  • tratarea prin masaj a stărilor de stres
  • protecţie solară
  • îmbunătăţirea funcţiilor celulare de tipul adeziunii
  • netezirea şi catifelarea pielii
  • ameliorarea durerilor reumatismale şi musculare

produsele naturale folosite in cosmetica

folosire in cosmetica

  • se aplică pe piele ca atare, nediluat
  • ca ingredient sau în compoziţii cosmetice în proporţie de 20-90%
  • aplicat în masaje face minuni în ameliorarea oboselii organismului. Cel mai bine este să se maseze cu ulei de susan puţin încălzit, aşa cum se procedează în tratamentele Ayurvedice. Ayurveda recunoaşte şi utilizează la scară largă uleiul de susan pentru o serie de tratamente corporale.

pastrarea ingredientelor cosmetice

Păstrare:

  • fiind un ulei moderat oxidativ, se păstrează până la 3 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 25°C. Păstrat la frigider şi suplimentat cu 0,5% vitamina E, perioada se prelungeşte până la 6 luni

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • a nu se utiliza de persoanele alergice la susan
  • uz extern!

Recomanda produsul Trimite pe yahoo